FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb je vragen? We helpen je graag.


Hoe bak je de dumplings?
  • Laat de dumplings niet ontdooien en pak een goede anti aanbak koekenpan.
  • Zet de pan op het vuur en doe 1,5 eetlepel zonnebloemolie in de pan en verspreid de olie.
  • Plaats de dumplings (zeg 6 tot 12) erin en laat er een beetje ruimte tussen.
  • Voeg 200 ml water toe en plaats een deksel op de pan:
  • Zet iets onder het deksel zodat de stoom kan ontsnappen (dit voorkomt spatten).
  • Kook je met inductie dan voeg je 300 ml water toe (stand 7).
  • Laat het water koken tot het water verdampt is:
  • Tussendoor kan je dumplings even verplaatsen.
  • Wees de laatste minuut erbij want anders bak je ze aan.
  • In principe zijn ze dan klaar.
  • Of bak ze nog even tot de onderkant lekker krokant wordt.
Hoe stoom je dumplings?
  • Gebruik stoom- of bakpapier (met gaatjes).
  • Zet de bevroren dumplings in het stoommandje.
  • Stoom ze ongeveer 20 minuten tot het deeg gaar is.
Hoe maak je wonton soep?
  • Maak een bouillon soep en breng het aan de kook
  • Voeg een aantal wonton toe en roer de soep. Herhaal dit zo vaak als nodig.
  • Wanneer de soep opnieuw kookt, laat je deze nog zes minuten koken.
  • Nu kan je nog wat groenten toevoegen, als je dat wilt

(Voor een kom soep heb je ongeveer tien wonton nodig)

Terug naar FAQ


Heb je een recept voor een sausje bij de dumplings?

Je kunt een sausje maken met:

  • 50 ml sojasaus (zout)
  • 150 ml natuurazijn
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/3 theelepel sambal
  • 1/5 theelepel sesamolie
Heb je een recept voor het maken van dumplings?

Een recept voor het maken van dumplings kan je online op vele plaatsen vinden.

Terug naar FAQ


Hoelang kan je de dumplings in de vriezer bewaren?

Je kunt de dumplings maximaal 6 maanden in de vriezer bewaren. Maar om de smaakbeleving zo goed mogelijk te houden is het beter de dumplings binnen 4 maanden op te eten.

Hoelang kan je de wonton in de vriezer bewaren?

Je kunt de dumplings maximaal 6 maanden in de vriezer bewaren. Maar om de smaakbeleving zo goed mogelijk te houden is het beter de dumplings binnen 4 maanden op te eten.

Terug naar FAQ


Heb je een restaurant of een winkel?

Nee. Ik heb altijd vanuit huis gewerkt, want ik wil dicht bij mijn man en kinderen blijven. Mijn gezin is en blijft belangrijker dan de business. Wel zijn er restauranten en winkels die mijn dumplings verkopen.

Heb je een foodtruck?

Nee. Ook nooit gehad. Op de markt huur ik altijd een kraam inclusief stroom. Op evenementen wordt dit altijd voor mij verzorgd door de organisatoren van het evenement.

Geef je workshops?

Nee, niet meer. In het verleden heb ik dit wel gedaan. Ik heb het toen gebruikt om mijn onderneming op te starten en de dumplings bekend te maken bij de Nederlandse bevolking. Nu kan ik het niet meer doen, omdat mij de tijd en de mogelijkheden daartoe ontbreken. Al mijn tijd gaat nu op aan het maken van dumplings en de verkoop ervan op de markt, evenementen, restauranten, hotels en winkels.

Terug naar FAQ


Wie brengt de dumplings bij mij thuis of op mijn werk?

Op dit moment kunnen wij uw bestelling niet meer laten bezorgen. Het is ons helaas nog niet gelukt een voor u en ons betaalbare bezorger te vinden.

Bent u een bedrijf, bijv. een restaurant of een winkel,  dan bezorgen we uw bestelling wel als deze groot genoeg is en/of we dit kunnen combineren met andere bestellingen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten worden bepaald door de afstand die we moeten rijden en de tijd die het ons kost om de bestelling bij u af te leveren.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Ja, dat kan. Dit kan op verschillende manieren:

  • Op de Pure Markt: Park Frankendael, het Amstelpark of het Amsterdamse Bos in Amsterdam.
    Raadpleeg eerst onze agenda zodat u weet op welke dag wij waar staan.
  • Bij ons thuis - Weeshuisland 67, 1541 MB Koog aan de Zaan.
  • Op een afgesproken plaats en tijd, mochten we bij u in de buurt komen.

Wij hanteren de regel: "Afspraak is afspraak." Tot uiterlijk een dag van te voren kan dit nog gewijzigd worden, daarna is het definitief. Zo weten we beiden waar we aan toe zijn zonder dat dit nadelige gevolgen heeft.

Terug naar FAQ


Maak je glutenvrije dumplings?

Nee, niet meer. Dit is omdat de vraag hierna erg klein is en nog meer omdat het heel erg moeilijk en tijdrovend is deze te maken. Ze kosten dan ook beduidend meer dan de gebruikelijke dumplings.

Maak je gekleurde dumplings?

Nee, alleen voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een trouwerij of een evenement. Of ik ze voor je wil maken hangt af van hoeveel je wilt afnemen en of ik voldoende tijd heb om deze voor je te maken. Het maken van deze dumplings is niet eenvoudig als je wilt dat de kleur behouden blijft en ze met alleen natuurlijke ingrediƫnten wilt maken. Ook deze dumplings kosten beduidend meer.

Kan ik je vragen een bijzondere dumpling voor mij te maken?

Ja, dat kan. Maar of dit verzoek kan worden gehonoreerd is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: de hoeveelheid, de ingrediƫnten, het benodigde werk, de datum van levering of afhalen, de kosten enzovoorts. Het beste kan je dan een e-mail sturen naar info@maggiejiaozi.nl of bellen naar 06 - 39 557 257.

Terug naar FAQ


Wat is de betekenis van niet op vooraad?
  • Dit betekent in de eerste plaats dat we het tijdelijk niet hebben en we het weer moeten maken.
  • Verder betekent dit dat een product met knoflookbieslook seizoensgebonden is en dus afhankelijk van of we de knofloofbieslook wel/niet kunnen oogsten en verwerken in de dumplings.

Terug naar FAQ

Wilt u gelijk bestellen,
ga dan naar: